Khamis, 27 September 2012

Keeway Dorado 250

Assalam semua,

Citer pasal nak beli motor berkuasa tinggi ni dah lapuk dah dalam diari hidup aku, yer la kalo tgk entri2 lepas mmg ada gak aku citer pasal nak tunai impian aku. So aku tercari2 sehingga skrg. last2 jumpa kat mudah, satu iklan motor dari syarikat V Power kat area Gombak ni. Aku ni mmg minat motor easyrider sebb style la mcm Ghost Rider, hehehe. tak pe la janji dapat rasa gak, sbb kalo dah kawin jgn harap dpt rasa plak. mcm2 nak tanggung.


Last2 atas nasihat dan komen2, aku berdegil gak amik motor jenis Keeway Dorado 250. Ok gak la jenis 250cc. harga pun dalam 13K, boleh la bagi beginner bagi aku yang nak bawak motor besar ni. Boleh la, nak bayar ansuran bulanan dengan menggunakan loan TM.

Motor ni adalah buatan dari company China yang mana ia telah mengambil teknologi dari syarikat Itali iaitu Benelli satu nama yang tidak asing dari dunia permotoran. Ikut citer, Benelli ni dah beroperasi selama lebih seratus tahun, so dah terumbang ambing gak company ni dan at last Keeway ni pun beli. So Keeway ni pun perbesarkan pasaran motor Keeway berteknologi Benelli serta produk Benelli. So, Keeway dah bukak kilang pemasangan di Bukit Beruntung, Rawang. So, bagi aku spare part untuk motor ni senang nak cari di area KL/Selangor. Boleh klik link Keeway Malaysia untuk tgk produk motor yang lain. Buat masa ni aku puas hati la dgn design tapi bunyi motor ni pun aku cari kat Google jer. So, mungkin minggu depan dapat la motor ni sebb minggu ni aku kene settle kan dokumen perjanjian dan geran motor. Lepas tu tunggu payment dan boleh la aku naik motor idaman aku ni.

Budak2 office dah ajak gerak konvoi beramai2 ke Kuala Sepetang, Perak untuk makan mee udang. Pergh kalo jadi mmg best la, hehehehe. Sesiapa yang berminat untuk produk Keeway atau Benelli ini, boleh la tgk2 kat Kilang Keeway kat Bukit Beruntung atau kat authorized dealers kat bawah ni.


3 ulasan:

Sham MV berkata...

dh dpt motor nnt jgn lupa bikin review ya bro...

sy pun sedang usha dorado ni...

tq bro...

Nadzri Nasir berkata...

tak de hal, cuma tunggu payment dari TM jer ni. harap2 dpt minggu ni. boleh jugak bro sham join facebook benelli keeway malaysia. sbb diorg selalu bincang pasal motor ni.

Reez Wing of Spade berkata...

aloo bro.. sy mmg berminat gak dgn dorado nie.. amcm da dpt moto da? tulis review ye bro.. thanks!! idop easy ride!!!